Fethiyede Gezilecek Yerler

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye, Muğla’nın en gözde ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yeşil ve mavinin birleşerek oluşturduğu eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Fethiye, masmavi denizi ve mavi bayraklı plajları ile dünyanın dört bir yanından turist çekiyor. Sadece Türkiye’nin en iyi plajları arasında değil; aynı zamanda tüm dünyanın en iyi ilk 10 plajı listesine girmeyi başaran Ölüdeniz’e de ev sahipliği yapan Fethiye’yi gidip görmek için bir an önce kapsamlı bir gezi planı oluşturmalısınız. Fethiye gezi rehberi için başlıca yerleri not edebilirsiniz. Tatilden beklentiniz ister deniz, kum, güneş üçlüsü, ister yemyeşil doğada kamp yapmak, ister tarihi bir kültür gezisi olsun ya da yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar yapmak olsun; Fethiye her zevke hitap edecek olağanüstü zenginliğe sahip bir turizm kenti. Haydi, Fethiye’nin gezip görülecek en güzel yerlerini bu yazımızda keşfedin!

Ölüdeniz

Muğla’nın 2. büyük ilçesi olan Fethiye’nin en çok tercih edilen beldesi Ölüdeniz; 2006 yılında “dünyanın en güzel kumsalı” unvanını aldı. Mavinin her tonunu yansıtan pırıl pırıl denizi ve bembeyaz kumsallarının yanı sıra, etrafındaki yemyeşil dağlarıyla da oksijene doymanızı sağlıyor. Ölüdeniz’e gittiğinizde, deniz ile kucaklaşmak için ilk adresiniz Kıdrak Tabiat Parkı olmalı. Turkuaz sularla buluşacağınız bu plaja giriş ücretli olup, 80 araçlık otoparkı mevcuttur. Tam 6 TL, öğrenci 3 TL iken şahsi aracınızla geldiğiniz takdirde 18 TL ödeme isteniyor. Özel aracınız yok ise minibüslerle de çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Fethiye villa kiralama için de en popüler noktalardan birinin Ölüdeniz olduğunu hatırlatalım.

Saklıkent Kanyonu - Saklıkent Milli Parkı

15 yıl önce bir çoban tarafından keşfedilmiş olan bu büyüleyici kanyon, Fethiye’ye yaklaşık 45 dakikalık bir mesafede konumlanıyor. Doğallığının korunması için etrafı milli park olan ilan edilmiş. Fethiye’ye gittiğinizde gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken Saklıkent Kanyonu kelimenin tam anlamıyla doğanın bir mucizesi. 18 kilometre derinliği olan ve 200 metrelik uzunluktaki kayaların arasında yürürken çok dikkatli olmanızı öneriyoruz. Girişte kiralık ve satılık lastik ayakkabılar göreceksiniz. Mutlaka 1 adet alıp giyerek kanyonu turlamanızda fayda var çünkü içeriye girdiğinizde kayalıklar arasında olan buz gibi suyun içinden yürürken kayma riskiniz var. Eğer su sporlarını seviyorsanız rafting de yapma imkanınız var. Adrenalini daha yüksek bir spor istiyorsanız da Bungee Jumping alanlarında doyasıya eğlenebilirsiniz. Kanyonda bulunan minik restoranları gördüğünüzde ise yer masalarında oturup mutlaka manzaranın tadını çıkarmalısınız. Fethiye tatili için en önemli noktalardan biri olan Saklıkent Kanyonu’nun 2019 giriş ücreti tam 10 TL, öğrenci ise 7 TL olarak belirlenmiş.

Yakapark

Saklıkent Kanyonu’ndan çıktıktan sonra diğer bir uğramanız gereken Şelale Yaka Park Restaurant, buz gibi şelalesiyle tam bir görsel şölen sunuyor. Hatta bu buz gibi suda 15 dakika boyunca durmayı başarabilenlere tesisler tarafından yiyecek ve içecek ücretsiz olarak veriliyor. Burada leziz yemekler yiyebilir, ağaçların gölgesinde dinlenebilir, su ve kuş sesleri eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Fethiye konaklama alternatiflerini değerlendirmek için Ölüdeniz veya merkez bölgeleri tercih edebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Ortalama 350 metrelik kayalıkların çevrelediği ve doğal cennet olarak adlandırılan Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz mevkiinde yer alıyor. 80’den fazla kelebek çeşidi barındırdığı için de Kelebekler Vadisi adını almış. 50 metre yükseklikten denize dökülen şelaleyi izlemek paha biçilemez bir deneyim kuşkusuz. Kelebekler Vadisi’ne hava yolu ile ulaşmak isteyenler, Dalaman Havalimanı’na gelerek, otobüs veya özel araç ile buraya ulaşabilirler. Direkt kara yolu ile gelmek isteyenler ise öncelikle Fethiye’ye gelip, sonrasında merkezden kalkan otobüslerle 30 dakikalık bir yolculuk sonrası Kelebekler Vadisi’ne ulaşabilir. Kelebekler Vadisi korunaklı bir alan olduğu için içerisinde konaklama tesisi barındırmıyor. Dolayısıyla buraya gelenler genellikle karavan ya da çadır ile konaklama tercih ediyor. Giriş ücretsiz olmakla beraber, şezlonglar ücretli olarak sunuluyor.

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye’nin merkezine 10 dakikalık bir mesafede olduğu için en çok tercih edilen plajların başında geliyor. Körfezde bulunan plajın kilometrelerce uzunlukta kumsalı bulunuyor. Etrafı tamamen oteller ve yeme içme mekanları ile çevrili olduğu için oldukça gözde bir konumda bulunuyor. Denizi çoğunlukla dalgalı, serin ve hafif çakıllı iken plajı ise tamamen kumdan oluşuyor. Akşamüzeri şahane bir gün batımı manzarasının da size eşlik edeceğini belirtelim. Gece ise plaj boyu capcanlı kafelerde canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenebilirsiniz.

Kabak Koyu

Kabak Koyu, büyüleyici çam ormanlarının arasında, hem maviye hem de yeşile doyacağınız bir yamaçta konumlanıyor. Doğanın bütün harikalarını sınırları içerisinde barındıran bu koy; plajdan 800 metre yükseklikte, şelalelerin ve çam ağaçlarının içinde kusursuz bir sakinlik vadediyor. Bungalov evlerinde konaklayabilir, yamacın tepesinde hamakla keyif yaparken Aladere Şelalesi’ni izleyebilir ve envaiçeşit kuş seslerini dinleyerek masal tadında bir tatil geçirebilirsiniz. Kabak Koyu’na direkt toplu taşıma araçları ulaşmadığı için eğer kendi aracınız yoksa Faralya Köyü’nden taksiyle veya patikadan yürüyerek gidebilirsiniz.

Amintas Kaya Mezarları (Kral Mezarları)

Amintas Kaya Mezarları, Likya döneminde Milattan Önce 4. yüzyıldan kalma kayalarla oyulmuş ve bu uygarlıktan günümüze ulaşan yapılar en önemli yapılar. Ortalama 100 basamak çıktıktan sonra ulaştığınız kayaların tepesinde muhteşem bir Fethiye körfez manzarası sizi karşılıyor. Bu mezarlar, Likya döneminde yüksek rütbeli krallara ithafken yapılmış. Öldükten sonra onlara “tanrı kral” diyorlarmış. Her mezarda farklı oyma çeşitleri ve özenle yapılmış kirişler göreceksiniz. Bunlar, ölen kişinin hayatını simgeleyen şekiller olarak biliniyor. Fethiye’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda gelen Amintas’a giriş ücreti 5 TL olup, müze kartla da ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz. Fethiye merkezden toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kayaköy

14.yüzyıl başlarında Rumlar tarafından inşa edilmiş Kayaköy’de 20. yüzyılda ortalama 15 bin kişinin yaşadığı ve içerisinde okul, konut, kütüphane, hastane olan küçük bir köymüş. İlerleyen tarihlerde Rumların burayı terk etmesiyle birlikte, şu an harabe olarak varlığını sürdürüyor. Turistlerin buraya gelmesini sağlamak içinse at, deve gibi birkaç hayvan getirtilmiş ve onlarla fotoğraf çekmelerine izin veriliyor. Sizin de Fethiye’de villa kiralama ve tatil yapma gibi bir düşünceniz varsa eğer rotanızda mutlaka Kayaköy olmalı.

Paspatur Çarşısı

Fethiye’nin en eski yerleşim yeri olarak bilinen bu çarşı, günümüzde restore edilerek turistlerin uğrak noktası haline gelmiş durumda. Çarşının tam ortasından akan suyun adını, yerel halk Paspatur koymuş. Rivayete göre ise bu suyu içen her Fethiye’ye gelen bir daha gitmezmiş. Ahşap evler, hediyelik eşya satan alışveriş dükkânları ve konsept kafeleri ile oldukça meşhur olan Paspatur Çarşısı, Fethiye gezilecek yerler listenizde kesinlikle olmalıdır.

Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi’ne çıkmak için kral mezarlıklarından daha da yukarı çıkmanız gerekiyor. Tepeye ulaştığınızda, Fethiye Kalesi’ni görecek ve fevkalade bir manzara ile karşılaşacaksınız. 15. yüzyılda yapıldığına inanılan bu kaleye giderseniz, duvarlara oyulmuş resimler ve yazıları bizzat inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan bu tepeye, mümkünse eylül ve ekim aylarında giderseniz çok daha sakin bir şekilde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Hisarönü

Fethiye gece hayatı nabzını tutmak için ilk gitmeniz gereken yer Hisarönü olmalı. Barlar, gece kulüpleri, canlı müzik performansları izleyebileceğiniz kafeler, plaj partileri çoğunlukla bu bölgede bulunuyor. Dönem dönem gerçekleşen festivaller, konserler, gösteriler de Hisarönü’nde hayat buluyor. Dipnot olarak; bölge çok rüzgarlı olduğu için tedarikli gitmenizde fayda var.

Tlos Antik Kenti

Tarihi Likya dönemine kadar uzanan Tlos Antik Kenti, Fethiye’nin en yüksek dağları olan Akdağlar’ın eteklerinde mükemmel bir konuma sahip. 11 bin yıl önce inşa edildiği bilinen bu antik kent, gök tanrısı Kronos’a adanmış. Antik kent, Fethiye’nin merkezine 43 km mesafede bulunmakla birlikte toplu taşıma olmadığı için taksi ya da araç kiralama ile ulaşım sağlanabiliyor.

Yediburunlar

Adından da anlaşılacağı üzere yedi adet kıyı burnu olan, Likya yolu üzerinde bulunan ve muhteşem sessizliğe sahip olan bir köy. Yediburunlar’ın en tepesine çıktığınızda, alabildiğine mavi, uçsuz bucaksız bir manzara ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu tepede sadece 1 adet otel bulunuyor. Dilerseniz orada Fethiye villa kiralama seçeneklerini değerlendirebilir ya da çadırınızla kamp yapabilirsiniz.

On İki Adalar

Fethiye’nin kuzeyinde bulunan ada, 15. yüzyılda Rodos şövalyelerinin yaşadığı bir bölge olarak biliniyor. Kızıl Ada, Katrancı Adası, Yassıcalar, Göcek Adası, Prens Adası, Tersane Adası, Göbün Adası, Manastır Adası, Taşyaka Adası, Gemiler  Adası, Göbün Koyu ve Oyuktepe Adası’ndan oluşan On İki Adalar, Fethiye plajları der demez akla ilk gelen yerlerin de ev sahibi aynı zamanda. Günübirlik tekne turları ile ulaşabilir ve bu koylarda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Letoon Antik Kenti

Kent, M.Ö. 7. yüzyılda, Zeus’tan hamile kalan Leto’nun anısına inşa edilmiş. Fethiye kara yolunun 65. kilometresinde bulunan bu yapıya, dinlenmek ve fotoğraf çekmek için uğrayabilirsiniz.

Gemiler Adası

1 kilometre uzunlukta olan Gemiler Adası, Fethiye’ye 9 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. 11. yüzyılda inşa edilmiş olup, Bizans döneminden kalıntılar ve oyuklardan oluşuyor. 1 kilometre yürüdükten sonra adanın tepesine çıkabilir ve eşsiz manzaraya tanık olabilirsiniz.

Günlüklü Koyu

Adını günlük ağaçlarından alan bu koy, masmavi denizi ve altın sarısı kumuyla çok güzel bir plaja ev sahipliği yapıyor. Günlük ağaçlarının muhteşem kokusu eşliğinde denize girebilir ya da piknik yapabilirsiniz. Denizinin daha sığ olması ve çok dalgalı olmaması sebebiyle daha çok aileler tarafından tercih ediliyor. Fethiye merkezine 17 kilometre mesafede bulunan Günlüklü Koyu’na Fethiye’den kalkan dolmuşlar ya da tekne turları ile gelebilirsiniz. Genellikle karavan ve çadırlarda konaklama yapılıyor ancak dileyenler için çevrede Fethiye kiralık villa da mevcut. Plaja giriş ücretli olup, kişi başı 20 TL’dir.

Faralya

Faralya; eski adı ile Uzunyurt Köyü, Fethiye merkezine 25 kilometre mesafede yer alıyor. Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu’na yürüyüş mesafesinde olan Faralya, Babadağ’ın eteklerinde konumlanıyor. Zakkum çiçeklerinin kokusu, şelaleden akan şırıl şırıl suların sesi, envaiçeşit bitki türü ile birlikte adeta büyüleneceksiniz. Etrafta uçuşan kelebekler eşliğinde doğa yürüyüşü yapmak için benzersiz bir konuma da sahip. Kamp alanlarının yoğun olduğu bölgede, Fethiye kiralık villalar, butik oteller ve bungalovlar da mevcut. Faralya’ya Fethiye merkezden hareket eden dolmuşlarla kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Telmessos Antik Kenti

Adını, Apollon’nun oğlu Telmessos’tan alan bu antik kent, Fethiye’de inşa edilen ilk antik kent olarak kabul ediliyor. Burada kaya mezarları, oyulmuş tarihi kalıntıları ve en önemlisi de Roma döneminden kalan 6000 kişilik amfi tiyatroyu görebilirsiniz.

Fethiye Müzesi

Fethiye merkez gezilecek yerler arasında bulunan müzeye ulaşım oldukça kolay. Müze, arkeoloji ve etnografya olarak 2 ayrı bölümden oluşuyor. Antik hayatı anlatan eşyalar, simgeler, heykeller, kazı çalışmalarında bulunan kalıntılar gibi birden fazla eser ve eşyayı inceleme imkanı sağlıyor. Giriş ücretsiz olup, 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaretçilerini bekliyor.

Katrancı Koyu

Fethiye merkeze 16 kilometre mesafede yer alan Katrancı Koyu, hem piknik yapmak, hem denize girmek hem de kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Deniz sakin ve kumlu olmakla birlikte özellikle yaz aylarında oldukça inanılmaz oluyor. Eylül ve Ekim aylarında daha sakin olduğu için Fethiye tatili planınızı bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Eğer kendi aracınız var ise Fethiye’den 20 dakikada ulaşmanız mümkün. Kendi aracınız yoksa eğer merkezden hareket eden dolmuşlara binerek kamp alanında inmeniz gerekiyor. Kamp alanından sonra plaja kadar 2 kilometrelik yolu yürüyerek gitmelisiniz. Plaja giriş tam 7 TL, şahsi araç, 21 TL, 4 kişilik çadır alanı, 42 TL, 4 kişilik karavan alanı ise 50 TL olarak belirlenmiş.

Yanıklar Köyü

Fethiye’ye 15 kilometrelik bir mesafede bulunan Yanıklar Köyü, Fethiye konaklama alternatiflerini değerlendirebileceğiniz, tek kelimeyle huzurun başkenti olan şirin bir yerleşim yeri. O kadar sessiz ve doğa ile iç içe ki insanlar buraya genellikle dinlenmeye, meditasyon yapmaya ve gün batımını izlemeye geliyorlar. Adım başı meyve ağaçları ve çeşitli bitki türlerini görebileceğiniz bu köyde çok farklı lezzetler de deneyebilirsiniz.

Likya Yolu

Dünyanın en uzun yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda gelen Likya Yolu, tam tamına 540 kilometrelik yürüyüş parkuruna sahip. 1992 yılında düzenlenmeye başlanmış olup, 1999 yılında tamamlanmış ve hizmete açılmış. Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan bu yol, yürüyüş yapanlara harikulade manzaralar ile eşlik ediyor. En çok Kabak Koyu civarlarındaki rota tercih ediliyor olsa da yolu düşenler için tüm rotayı tamamlamanızı öneriyoruz.

Kıdrak Koyu (Kıdrak Tabiat Parkı)

2017 yılında Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmış ve tescillenmiş olan ve Fethiye koyları listesinde 1. sırada gelen Kıdrak Koyu,  zengin bitki örtüsü, flora ve faunası ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Baykuş, yaban domuzu, karga, atmaca, tilki ve tavşan gibi hayvanlarla karşılaşabileceğiniz bu koyda, kızılçam, gelincik, zambak gibi bitkileri de görebilirsiniz. Ormanda piknik yapabilir, plajında ise bol bol güneşlenebilirsiniz. Deniz dalgasız ve sığ olduğu için genellikle aileler tarafından tercih edildiğini de söyleyelim. Fethiye’den hareket eden dolmuşlarla gelebilir ya da kendi aracınızla ulaşabilirsiniz. Giriş ücretli olup, tam 6 TL, öğrenci 3 TL ve otomobil 18 TL olarak belirlenmiş.

Yeşil Üzümlü Köyü

Yeşil Üzümlü Köyü, Fethiye’ye 23 kilometre mesafede; denizden 700 metre yükseklikte bulunuyor ve nem oranının az olması sebebi ile biraz serin bir havaya sahip. Bu şirin köy, her yıl nisan ayında “Mantar Festivali”ne de ev sahipliği yapıyor. Çam ağaçlarının içinde yürüyüş yapabilir, yöresel yemeklerden tadabilir ve Fethiye villa kiralık seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Biraz da Bozcaada’yı andıran ahşap ve taş evlerinin arasında yürürken üzüm şarabı kokusunun size eşlik ettiğini fark edeceksiniz.

Kadyanda Antik Kenti

Fethiye’ye 24 kilometre uzaklıkta, Geyran Dağı’nın tepesinde bulunan Kadyanda Antik Kenti, Likya uygarlığına katılmış son kent olması ile dikkat çekiyor. Adeta tarihe meydan okuyan kalıntıların yanı sıra koşu pisti ve oyma duvarları da görebileceğiniz bu antik kent, Fethiye seyahati rotanızın unutulmaz duraklarından biri olacak. Üzümlü Köyü’ne yakınlığından ötürü, köye giden ziyaretçilerin de uğrak noktası haline gelmiş. Giriş ücretsiz olup, 2,5 kilometrelik gezi yoluna eşlik eden manzarası da kesinlikle görülmeye değer.

Fethiye Balık Hali

Önceden sadece balık satan tezgahların bulunduğu bu hal, artık hem balık satılan hem de taze taze pişirtip yenebilen bir durak haline gelmiş. Birden fazla mekan bulunan halde çok sayıda deniz mahsulüne rastlanılabiliyor. Dilediğiniz balığı seçip 8 TL karşılığında pişirtip afiyetle yeme imkanınız var. Yaklaşık 20 adet balık tezgahının olduğu balık halinde kişi başı ortalama 80 TL’ye çok lezzetli deniz mahsulü yiyerek keyifle vakit geçirebilirsiniz.

Afkule Manastırı

Afkule Manastırı denizden ortalama 400 kilometre yükseklikle bulunuyor ve tepeye çıkıldığında ise inanılmaz büyüleyici bir manzara ziyaretçileri bekliyor. Elefterios adındaki bir keşişin, tek başına yaşama isteği ile bu manastırı inşa ettiğine dair bir rivayet de var. Genel olarak tüm manastırların inşa edilmesinin arkasındaki neden, tek başına gözlerden uzak yaşamak isteyen keşişlerin olduğu biliniyor. Afkule Manastırı Kayaköy’e çok yakın olduğu için Kayaköy’e uğrayanların gidip gördüğü bir konum haline geliyor. Girişin ücretsiz olduğu Afkule Manastırı’nı dilediğiniz zaman gidip görerek, doyasıya fotoğraf çekebilirsiniz.

Merak Ettikleriniz

Villa tatili hakkında en çok merak edilen başlıklar
Sorular ve Cevapları

Aklınıza takılan tüm soruları sayfamıza yazabilir hızlıca cevaplara ulaşabilirsiniz yada daha önce cevaplanmış soruları inceleyebilirsiniz.

Soru Sor

Neden Hepsi Villa

Hepsi Villa, sahip olduğu geniş portföy ile size en uygun villaları sunar. Kiraladığımız villaların belirli kalitede olmasını denetler. Müşterilerine karşı dürüst ve güvenilir olmayı, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı ilke ediniriz. Firmamız, tatilinizin başlangıcında ve tatil sürecinde hep yanınızdadır.

Ayrıntıları Göster

Özel Hizmetler

Hepsi Villa, tatilinizi en konforlu şekilde geçirmeniz için her türlü hizmeti sunar. Villarımız konaklama öncesinde temizlenir, gerekirse konaklama sürecinde size özel söför, temizlikçi, ahçı, güvenlik tahsis edilebilir. Her türlü isteğinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıntıları Göster

X
Deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi
Yukarı Whatsapp Telefon