Kalkan Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

KALKAN REHBERİ

Kalkan, günümüzden neredeyse 3000 yıl öncesine uzanan, Likyalılar Döneminden başlayarak ev sahipliği yapmış olduğu birçok medeniyet ve devletle birlikte ilmek ilmek işlenen tarihi dokusu ve mirasıyla bugünlere kadar ulaşmış, ayrıca ihtişamlı tarihinin yanı sıra ılıman iklimi ve konumuyla her daim ilgi odağı olmayı başaran tatil merkezlerimizden birisidir. Hal böyle olunca yerli yabancı tatilseverlerin en merak ettiği tatil rotaları arasındaki  yerini almayı başarmıştır.Kimisi için huzurun diğer adı kimisi içinse cennet…Görmeden, yaşamadan, deneyimlemeden kelamların belki abartılı geldiği ancak, gelip görünce tüm bu tanımlamaların gerçekliğini hatta fazlası olup, eksiği olmadığını göreceksiniz.Peki bu kasabayı bu kadar güzel ve özel kılan yerleri noktaları öğrenmek istemez misiniz? Şimdi siz değerli okurlarımız için oluşturduğumuz rehber niteliğinde olabilecek gezi ve aktiviteler için yazımızın devamını okumaya ne dersiniz?

Kalkanda Gezilecek Yerler

1-) Kaputaş Plajı: Kabul edelim ki Kalkan denildiği zaman çoğunluğun aklına ilk olarak Kaputaş Plajı gelmektedir.Akdenizin en güzel plajlarından birisi olan Kaputaş Plajı ; mavinin en güzel tonlarına haiz, kanyon ağzında yer alan, kum çakıl karışımı eşsiz bir plaj… Böyle bir plaja gelmek; yüzmek tüm stresinizi atıp, kendinizi özel ve ayrıcalıklı hissetmenizi sağlayacaktır.

2-) Antiphellos Antik Kenti: Gelelim tarih tutkunlarını yakından ilgilendirecek bir antik kent olan Antiphellos’a… Özellikle denize bakan yaklaşık 4000 kişi kapasiteli tiyatrosu günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiş en önemli tarihi yapıtlardan birisidir. Tatilinizde buraya gelip bu muhteşem atmosferi teneffüs etmek sizlerde ayrı bir haz oluşturacaktır.

3-) Kekova: Şimdi ise hem tarih hem yaz turizminin en güzel harmanlanmış olduğu noktaya… Yani Kekova’ya… Öyle bir yer düşünün ki karayla bağlantınızın koptuğu, farklı diyarlara yolculuk ettiğiniz hissiyatı uyandıran, masmavi suların içerisinden geçerken deniz altında kalmış kısım kısım kendini gösteren tarihi bir kent. Kulağa bu denli hoş gelen bir yeri bir de gidip görmek, tarihine tanıklık etmek harika olmaz mı?

4-) Patara Plajı : En uzun plajlardan birisi olma özelliğine sahip olan Patara Plajı, göz alabildiğine uzun ince kumdan oluşan yapısıyla Türkiye’nin gözbebeği olan plajlarından birisidir. Sadece denizi kumsalı mı? Tabi ki hayır… Sürekli esen rüzgarıyla sörfçülerin, caretta carettalarıyla hayvanseverlerin, sahilin hemen yanı başında bulunan antik kentiyle tarihçilerin ilgisini çekmektedir.

5-) Demre: Hazır Kalkan’a gelmişken çevredeki her yeri gezerim mesafeler bana vız gelir diyorsanız Demre’ye mutlaka ama mutlaka uğramanız bizden tavsiyedir. İlk istikamet yeri hem Likya hem Roma dönemlerinde önemli bir yere sahip olan;bünyesinde antik kent, kaya mezarları ve antik tiyatro barındıran Myra Antik Kenti’dir. Buradan yaklaşık 5 dk lık mesafede bulunan Noel Baba olarak nam salmış Aziz Nikolas’ın mezarının bulunduğu St.Nicholas Kilisesi’dir. Adını almış binlere kilise olmasına rağmen burası doğmuş olduğu yer olması nedeniyle en önemlisidir. Bunların yanı sıra gününüzden arta kalan kısımda; Andriake Antik Kenti,Kuş Cenneti,Sura Antik Kentini de görebilirsiniz.

6-) Mavi Mağara : Kaputaş Plajından Kaş yönüne doğru ilerlerken Mavi Mağara(Blue Cave)’i görebilirsiniz. 1972 yılında keşfedilmiş olan bu villa 50 m uzunluğunda, 40 m genişliğinde ve 15 m yüksekliktedir.Farklı odacıklara sahip olan mağara, ismini dış dehlizlerden giren mavi ışıklar ve bu ışıkların yarattığı yansımalardan almıştır.

Gezdik… Gördük…Şimdi biraz da güzel vakit geçirmenin tam zamanı diyorsanız, sizin için derlediğimiz aktivitelere de göz atabilirsiniz.İster doğa tutkunu ister adrenalin tutkunu olun, her zevke hitaben seçenekleri bu rehberde bulabilirsiniz.

Kalkan’da Yapılabilecek Aktiviteler

1-) Tekne Turları : Bu kadar muazzam bir denizin bahşedildiği bir yerde tabi ki tekne turuna katılmadan olmaz.İster günlük tekne turlarını tercih edin isterseniz de özel tekne kiralayıp bu eşsiz güzellikte mavi yolculuğu deneyimleyin. Kalkan Tekne Turu, Kaş Adalar Tekne Turu, Kaputaş Tekne Turu, Kekova Tekne Turu, Kaş-Demre Tekne Turu gibi birçok noktadan gerçekleşen tekne turlarına katılabilirsiniz.

2-) Yamaç Paraşütü : Sırada adrenalin tutkunu olanlar için bir seçeceğimiz yer alıyor. Yamaç Paraşütü… Bu eşsiz manzarayı bol adrenalin eşliğinde biraz da yukarıdan izlemek sizce de harika olmaz mı?  İster Kaş sırtlarından isterseniz de Fethiye’den, tercih sizin…

3-) Tüplü Dalış : Karadan, havadan seyrin tadını çıkardıktan sonra sizler için çok farklı bir tecrübe olacak olan dalış seçeceğini değerlendirebilirsiniz.Turkuaz mavisi suların içerisinde, diğer canlılarla birlikte farklı dünyalara yolculuk yapabilirsiniz.

4-) Bisiklet Turları(Dağ Bisikleti) : Şöyle bir yer düşünün ki alabildiğine yeşil, bol oksijenli, tablo gibi bir yer… Toros Dağlarının eteklerinde bu manzaraya karşı pedal çevirme fırsatını değerlendirebilirsiniz.

5-) Trekking (Doğa Yürüyüşü) : Birçok güzergaha sahip olan yürüyüş yolunda ister kamp malzemelerinizi alıp dinlene dinlene yürüyebilir ve yahut kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.

6-) At Safari : Asaletiyle dillere destan olan atların sırtında yer yer ormanın, yer yer suların rahatlatıcı sesi eşliğinde geziler yapabilirsiniz.

Merak Ettikleriniz

Villa tatili hakkında en çok merak edilen başlıklar
Sorular ve Cevapları

Aklınıza takılan tüm soruları sayfamıza yazabilir hızlıca cevaplara ulaşabilirsiniz yada daha önce cevaplanmış soruları inceleyebilirsiniz.

Soru Sor

Neden Hepsi Villa

Hepsi Villa, sahip olduğu geniş portföy ile size en uygun villaları sunar. Kiraladığımız villaların belirli kalitede olmasını denetler. Müşterilerine karşı dürüst ve güvenilir olmayı, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı ilke ediniriz. Firmamız, tatilinizin başlangıcında ve tatil sürecinde hep yanınızdadır.

Ayrıntıları Göster

Özel Hizmetler

Hepsi Villa, tatilinizi en konforlu şekilde geçirmeniz için her türlü hizmeti sunar. Villarımız konaklama öncesinde temizlenir, gerekirse konaklama sürecinde size özel söför, temizlikçi, ahçı, güvenlik tahsis edilebilir. Her türlü isteğinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıntıları Göster

X
Deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi
Yukarı Whatsapp Telefon