Marmaris Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

Marmaris Gezi Rehberi
Türkiye’nin en önemli ve turistler tarafından en çok ziyaret edilen bir diğer tatil beldesi ise Marmaris’tir. Güzel doğası ve zengin koyları ile Muğla’nın turizm açısından gözde bölgelerinden birisidir. Plajları, koyları, eğlence ve alışveriş imkanları ile dolu dolu güzel bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir seçenek olacaktır. Marmaris’i ziyaret etmek ve burada tatil yapmak isteyenler için hazırladığımız ‘Marmaris Gezi Rehberi’ size gezip görebileceğiniz yerler hakkında kaliteli bir pusula olacaktır…


1- Marmaris Kalesi ve Müzesi
Marmaris’in simgesi haline gelen ve ziyaret edenler için mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelen Marmaris Kalesi M.Ö. 1044 yılında İyonlar döneminde yapılmıştır. Kale içerisinde 18 oda, bir çeşme ve ark bulunmaktadır. Ayrıca kale, 1991 yılından beri Marmaris Arkeoloji Müzesine de ev sahipliği yapmaktadır. Arkeoloji ve Etnografya olmak üzere iki ayrı bölümü bulunan müzenin arkeoloji bölümünde yapılan kazılarda Bizans, Roma ve Helenistik dönemlerine ait sikkeler, süs eşyaları, çömlek ve cam yapımı eşyalar sergilenmektedir. Etnografya bölümünde ise Osmanlı döneminden günümüze kalan eşyalar sergilenmektedir.

Ayrıca kalenin tepesine çıkarak müthiş deniz manzarasını seyredebilir muhteşem kareler yakalayarak bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Tatiline kültürel geziler eklemek isteyenler için Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.


2- Hafsa Sultan Kervan Sarayı
Osmanlı dönemine ait bu Kervan Saray Kanuni Sultan Süleyman tarafından annesi Valide Hafsa Sultan için 1545 yılında inşa edilmiştir. 8 odadan oluşmakta ve dinlenme ve konaklama amacıyla kullanılmıştır. Rodos seferleri sırasında da sıkça konaklama amacıyla kullanılan Saray, bölgede bulunan en önemli tarihi yapılardan da birisidir. Çok güçlü bir yapıya sahip olması nedeniyle günümüze kadar hiçbir restore çalışması yapılmadan sağlam bir şekilde gelmiştir. İçerisinde bir de hamam bulunmaktadır. Osmanlı mimarisi yaştan kervan saray günümüzde ise hediyelik eşya ve kafeler tarafından işletilen turistik bir mekan haline getirilmiştir. Günümüzde ise buranın müzeye dönüştürülebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Tarihi dokuları seven tatilciler için Hafsa Sultan Kervan Sarayı görülmeye değer yapılar arasında yer almaktadır.


3- İçmeler Plajı
Marmaris merkeze 8 km uzaklıkta bulunan İömeler plajı, Marmaris’in en popüler plajların biridir. Binlerce turisti ağılayan plaja 10 dakikalık bir yolculukla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Masmavi sakin denizi ve hareketli plajı ile eğlenceli zaman geçirip denizin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir tercih olacaktır. İçmeler plajı adını şifalı içme suyundan almaktadır. Akdeniz’in tüm güzelliklerini yansıtan plaj aynı zamanda konum itibariyle de rahat bir gün geçirmenizi sağlayacaktır. Çevresinin ağaçların ve yüksek tepelerin olmasıyla yaz sıcaklarında bunalmadan huzurlu bir şekilde denize girip güneşlenebilirsiniz.

Etrafında çok sayıda kafe, bar ve alışveriş mekanlarının olması her türlü yeme-içme ihtiyacınızı da en iyi şekilde karşılamanıza da yardımcı olacaktır. Dilerseniz sıcak havalarda içeceğinizi yudumlayabilir dilerseniz de denize nazır alık keyfi yapabilirsiniz. Plajın merkeze çok uzak olmaması ve sık sık minibüs seferlerinin olması sayesinde ulaşım konusunda da hiç sıkıntı yaşamazsınız.


4- Kızkumu Plajı
Kız kumu plajının ismi, bölgede yaşadığı düşünülen ve çok güçlü bir kral olan Bybassos’un kızı için anlatılan efsaneden gelmektedir. Diğer koy ve plajlarında görülen o enfes güzellik elbette ki burada da görülmektedir. Kız Kumu plajını diğer plajlardan ayıran en büyük özelliği ise denizin içine doğru 600 metre kadar yürüyebilmeniz. Batık bir patika misali uzanan bu kumsalda yürüyüş yaparken görenler sizi sanki denizin üstünde yürüyormuşsunuz gibi düşünmektedir. Efsaneye göre gaddar ve kaba bir kral olan Bybassos bir prensle evlendirmek için başka bir kralla görüşme yapar. Ancak prenses bir balıkçıya aşıktır. Evlendirileceğini öğrenen prenses aşık olduğu balıkçıyla kaçabilmek için bir plan yapar. Plana göre sahilde ateş yakıp sevdiği adama işaret gönderen prenses balıkçının sahile gelip onu almasını bekler. Ancak kralın adamları her şeyi öğrenir ve prensesi takip edip yakalarlar. Askerler balıkçıyı öldürebilmek için prensesin yerine ateşi yakarlar. Sevdiği adamın öldürleceğini anlayan prenses sahile yaklaşırken askerlerin elerinden kurtulur ve sevdiği adama doğru koşmaya başlar. Denize attığı her adımla kumsaldan bir yol oluşmaya başlar ve kendisini kovalayan askerlerde bu kuma gömülür. Ancak balıkçıyı hedef alan bir ok prensesi yaralar. Prensesten akan kanlar denize ve kuma karışır. Sevgilisini kayığına bindiren kayıkçı ve prensesten bir daha kimse haber alamamış. Efsaneye göre kumun kırmızı rengi de buradan gelmektedir.

Bu muhteşem özelliği sayesinde yerli ve yabancı binlerce turisti de kendisine çekmektedir. İnanılmaz bir renge sahip olan denizi Kız Kumu, görenleri kendisine hayran bırakıyor. İncecik kumu sayesinde rahattır şekilde denize girerken çekeceğiniz fotoğraflarla da herkesi hayran bırakacaksınız.


5- Kleopatra Plajı ve Sedir Adası
Marmaris’in 16 km açığında yer alan Sedir Adası içerisinde yer alan en önemli plajı olması nedeniyle Kleopatra adası olarak da bilinmektedir. Antik çağlardaki ismi Cadrae olan adanın tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar gitmektedir. Buranın ünlü olmasının nedenleri arasında denizin mükemmel bir turkuaz renge sahip olması ve plajının incecik altın sarısı bir kuma sahip olmasıdır. Bu iki özelliği sayesinde kendinizi adeta Karayip adalarında gibi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Kartpostallardan fırlayan  muhteşem görüntüsü sizi kendisine aşık edecek! Efsaneye göre Kleopatra ve Antonius bu adada denize girmişler plajın kumlarını da Kuzey Afrika’dan buraya özel olarak getirtmişler. Mısır’a has bir kum olan altın sarısı kumlar, berrak turkuaz renkli denizle buluşunca da ortaya baş döndüren bir güzellik çıkmıştır.

Adanın batı ucunda ise Roma dönemine ait Cadrae(Kadrea) Antik Kenti bulunmaktadır. Kente ilk yerleşen toplum ise Dor’lardır. Daha sonrasında ise Grekler, Persler, Helenler, Romalılar ve Bizanslılar yerleşmişlerdir. Türklerin döneminde ise ‘Şehiroğlu’ olarak adlandırılan ada günümüzde Sedir adını almıştır. Ayrıca ada içerisinde tarihi kule, tapınak, klise ve sur duvarları, tiyatro ve agora yer almaktadır. Adayı ziyaret etmek isteyenler için Gelibolu Köyü’nden düzenli olarak tekneler kalkmaktadır.


6- Bozburun
Marmaris’in en güneybatısında bulunan Bozburun ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Kalabalıktan uzakta daha sessiz ve sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenler için doğal bir güzelliğe sahip balıkçı kasabasıdır. Gizli kalmış bu güzel yer gün geçtikçe daha fazla turist tarafından keşfedilmeye de devam edilmektedir. Bozburun’da sağlık tanrıçası Hygassos adına kurulan Bybassos Antik kenti bulunmaktadır. Bozburun’un birkaç kilometre ilerisinde ise Saranda Koyu yer almaktadır. Gün batımını izlemek isteyenler için koy, göz alıcı bir manzarayı sizlere sunmaktadır. Doğa içerisinde deniz ve gün batımı tatiliniz için unutulmaz bir an olacaktır.

Boznurun sadece Türkiye çağında değil aynı zamanda küresel çapta tanınan bir guletin üretim bölgesidir. Halk tarafından yelkenli olarak bilinen, deniz ve mavi yolculuk tutkunları içinse büyük bir önem arz eden kaliteli guletinler için Bozburun’un Serçe Limanı sık sık ziyaret edilmektedir. Serçe Limanının etrafında portakal, badem, limon ve zeytin ağaçları da bölgenin doğal güzelliğini daha da ön plana çıkarmaktadır. Adeta küçük bir cennet olan Bozburun küçük olmasına karşın içinde barındırdığı muhteşem güzellikleriyle Marmaris’te tatil yapmak isteyenlerin huzurlu bir uğrak noktası olacaktır.


7- Selimiye
Antik dönemdeki ismi ‘Hydas’ olan Selimiye, geçmişten günümüze kadar hiç bozulmadan gelebilmiş küçük ama bir o kadar da huzurlu bir balıkçı köyüdür. Muğla’nın en gözde tatil mekanlarından birisi olan Marmaris’in içinde barındırdığı birçok güzel bölgeden biri olan Selimiye’de tüm gününüzü huzurlu ve sakin bir şekilde geçirebileceksiniz. Yat turizmi için önemli br uğrak nokta olan Sığ Limanı’da yine burada bulunmaktadır. Her yaz binlerce tekne buraya gelerek rahat ve huzurlu vakit geçirerek denizin tadını çıkarmaktadır. Buradan denize girmek isteyenler için plaj bulunmasa da denizin sığ yerlerinden ve limandaki kumsaldan rahatça girerek yüzebilirsiniz. Daha rahat bir şekilde denize girmek isteyenler içinse tekne turları da bulunmaktadır. Sabah erken saatlerinde kalkan tekne turlarıyla Emel Sayın Koyu, Diş Adası, Aşk Adası ve Bencik Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Mavi tur keyifini doyasıya çıkararak tüm gününüzü denizde geçirebilirsiniz.


8- İncekum Plajı
Pırıl pırıl, duru bir suya sahip İncekum plajında denize girmek isteyenler tertemiz ve huzurlu bir plaja sahiptir. Adından da anlaşılacağı gibi  bu plaj incecik altın rengi kumu ile ünlenmiştir. Plaja gitmek isteyenler için girişe kadar kendi aracınızla giderek daha sonrasında hizmet veren traktörlerle sahile eğlenceli bir şekilde ulaşmak mümkün. Denizin renginin sizi büyüleyeceğinden ve keyifli zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz.


9- Marmaris Halk Plajı - Uzunyalı Plajı
Halk plajının hemen çıkışında bulunan Uzunyalı plajı, Marmaris’in en çok bilinen iki plajıdır. Halk plajı ücretsiz olup Marmaris merkezde başlar ve devamında Uzunyalı plajı ile birleşerek devam eder. Özel aracı olmayan ve gün içerisinde hızlı bir uzak bir yere gitmeden denize girmek isteyenler için kolay ve rahat bir alternatif olmaktadır. Halk plajından sonra başlayan Uzunyalı plajı ise siteler bölgesini de kapsayarak İçmeler’e kadar uzanan 10 kilometrelik bir sahil şeridi oluşturmaktadır.  Hareketli ve eğlenceli bir ortamda vakit geçirmek isteyenler için kafeleri, restoranları ve alışveriş-hediyelik eşya dükkanları ile gün boyunca her türlü imkan da ayaklarınızın altında olacaktır.


10- Turunç
Marmaris merkeze 21 km uzaklıkta ulan Turunç, tatiliniz sürecince günübirlik gezmek isteyenler için görülmeye değer birçok doğal güzelliği içerisinde barındırmaktadır. Adını ise bölgede çok fazla turunç ve meyve ağacının bulunmasından almıştır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Turunç’ta birbirinden lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar da bulunmaktadır. Doğa yürüyüşü yapmayı seveler içinse Palamut Tepesi konumu itibariyle de muhteşem bir manzaraya sahiptir. Tüm gün rahat rahat dinlenip keyifli ve hoş vakit geçirmek isteyenler için Turunç, harika bir tatil durağı olacaktır.


11- Amos Antik Kenti
Antik kent, Amos koyu ile Kumlubük koyu arasında yer alan kent Amos plajını ziyaret edenler kolayca tırmanabilecekleri bir konumda bulunmaktadır. Kültür gezileri yapmayı sevenler antik kent ziyaretlerinde tarihi kalıntılar arasında tarihe yolculuk yapabilir ve aynı zamanda doğanın güzelliği içerisinde huzurlu bir yürüyüş de yapabilir. Dört metre yüksekliğinde surların bulunduğu antik kentte her ne kadar çok fazla kalıntı bulunmasa da konumu itibariyle turistleri kendisine çekmeyi de başarmıştır. Helenistik döneme ait bu surların duvarları ve kapıları günümüze kadar iyi bir şekilde korunarak gelmiştir. Amos koyuna denize girmeye gelenler antik kenti ziyaret ettiklerinde gün batımını da mutlaka izlemeliler. Bunun için gün batımından bir saat önce çıkmanız da yeterli olacaktır. Koyların manzarası ve gün batımı birleşince de ortaya muhteşem bir manzara çıkmaktadır. Özellikle yazın ziyaret edenler için zeytin ağaçları ile çevrili merdivenlerden çıkarak seyir tepesine rahatça ulaşabilirsiniz. Tepeden denizin ve ufkun görüntüsü sizi büyüleyeceğinden de emin olabilirsiniz.


13- Cennet Adası
Marmaris deyince akla ilk pırıl pırıl masmavi denizi gelmektedir. Bu mavilikler arasında aynı adı gibi güzel ve berrak olan Cennet Adası, ziyaretçilerine adeta masalsı bir atmosfer sunmaktadır. Her ne kadar ismi ada olarak geçsede aslında bir yarım ada şeklinde olup bulunduğu yarımadanın ismi de Numara yarımadasıdır. Yemyeşil bir doğanın masmavi bir denizle bulunmasıyla ortaya nefes kesen bir manzara çıkmıştır. Tekne turlarıyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz adada yorgunluğunuzu ve stresinizi kolayca atarak huzurlu bir tatil geçirebileceksiniz. Bunun yanında dalış yapmak isteyenler için de çeşitlik aktiviteler de bulunmaktadır. Caretta carettaların da sık sık görüldüğü Cennet Adasını tatilinizde görülmesi gereken yerler arasına ekleyebilirsiniz.


14- Hisarönü
Marmaris’in güneybatı bölgesinde yer alan Hisarönü, Marmaris’in en büyük körfezi olmasının yanında sığ denizi ve kumunun kırmızı rengiyle tatil severler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Özellikle kalp ve astım hastalarına havasının iyi geldiği söylenen Hisarönü’nde hem sağlığınız için hem de huzurlu ve sakin zaman geçirmek isteyenler için adeta bir cennet gibidir. Şifalı özelliğinin yanında bölge, güzelliğiyle de göz kamaştırmaya devam etmektedir. Bölgede farklı aktivitelere katılmak isteyenler için binicilik ve at safari hizmeti veren kulüpler de bulunmaktadır. Göz alıcı maviliğinin yanında yeşil doğasıyla da dikkat çekmekte ve herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Yaz sezonu boyunca, Hisarönü’nün havası serin olduğu için bu durum, plajı sörf merkezi haline de getiriyor. Özel aracı ile seyahat etmeyenler için merkezden kalkan minibüsler ile bölgeye ulaşmak oldukça kolaydır.


15- Eski Çarşı
Tarihi Bedesten olarak da bilinen Eski Çarşı, Marmarisi ziyaret etmek isteyenler için tam merkezde yer almaktadır. Tatil yaparken aynı zamanda bol bol alışveriş de yapmak isterseniz Eski Çarşı tam size göre! Halı, deri, çanta, ipek kumaş, hediyelik eşya ve daha birçok ürünün satıldığı çarşı, alışveriş tutukunlarının kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Merkezi konumda yer alması ve ulaşımında kolay olması sebebiyle her zaman kalabalık olan Eski Çarşı düzenli sokakları sayesinde rahat bir alışveriş fırsatı da sunuyor. Özellikle balı ve reçeliyle de ünlü olan Marmaris, bu ve benzer ürünleri almak isteyenler için de birçok dükkanı içersinde barındırıyor. Doğal ve organik ürünlerden alarak sevdiklerinize de hediye olarak götürebilirsiniz.

Mimari yapısıyla da oldukça güzel bir görüntüsü olan Eski Çarşı, geniş bir alana sahip olup merkez marinanın direkt karşısında yer almaktadır. Alışverişin yanında birçok kafe ve restoranın da burada bulunması nedeniyle her türlü imkanı barındıran küçük bir şehir havası da yaratmaktadır.


16- Akyak
Son yıllarda doğa severlerin ve tatilcilerin gözde mekanlarından biri olan Akyaka, Marmaris’in 31 km kuzeyinde yer almaktadır. Ziyaret edenleri kendisine aşık eden Akyaka’da doğanın sunduğu en güzel mavi ve yeşil renkler görenleri adeta büyülemektedir. Mavi bayraklı plajı ve meşhur Azmak deresi, derede yapılan huzurlu tekne turları, kamp alanları, çeşitli su sporları ve doğa yürüşü alanlarıyla yerli turistlerin yanında yabancılarında ziyaret akınına uğramaktadır. Meşhur olduğu andan itibaren her yaz binlerce kişi tarafından ziyaret edilse de doğal güzelliğini hiç bozmadan koruma devam etmektedir.

2010 yılında ‘Yavaş Şehir’ (Cittaslow) ünvanını alan Akyaka, kitesurf meraklıları için de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Yeşil ve mavinin bir arada bulunduğu nehirde yapılan tekne turları, kano gezileri ve kayak aktiviteleri ile birçok tatil yerinden çok daha fazla güzel aktivitesiyle sizlere hizmet vermektedir. Azmak çayının akvaryum görünümündeki güzelliğiyle sizleri beklemektedir.


17- Gökova
Doğal güzellikleri ile bilinen ve son zamanların en popüler tatil beldelerinin başında gelen Gökova, Marmaris merkeze 20 kilometre mesafede yer alıyor. Gökova’nın tarihsel araştırmaları, M.Ö. 2600 yıllarındaki Karya uygarlığına kadar dayanıyor. Gökova’nın en bilinen plajlarından biri olan Akçapınar Plajı, dünyanın en iyi sörf merkezi olarak da kabul görüyor. Ayrıca bölgede bulunan özel tesisler, sörf malzemeleri kiralamanın yanı sıra, meraklıları için sörf eğitimi de veriyor. Yaz sezonunda, plajın havasının rüzgârlı ve denizinin dalgalı olmasından dolayı sörf severler için vazgeçilmez bir lokasyon olarak biliniyor. Özellikle kitesurf severler için dünyanın en iyi bölgelerinden biri olarak hizmet veren Gökova, bu hizmeti veren merkezleri de bünyesinden barındırmaktadır. Organik ürün severler için burada satılan ballardan almayı da unutmayın…


18- Fosforlu Mağara
Marmaris’in plajları ve koylarından farklı bir ere gitmek isteyenler için Marmaris denince akala ilk gelen yerlerden birisidir Fosforlu Mağara. Cennet Adası yakınlarından olan mağara kara ile bağlantısı olmasına rağmen sadece tekne ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bu nedenle Marmaris, İçmeler ve Turunç’tan kalkan tekne turlarına katılarak Fosforlu Mağarayı ziyaret edebilirsiniz. Mağara bilinenin aksine adını sanılanın aksine fosfordan almamaktadır. Denizin renginin turkuaz renkli olması hem mağara içine hem de dışına yansıyarak göz alıcı bir maviliğe bürünmüştür. Bu nedenle de adı Fosforlu Mağara olarak anılmaktadır. Mağarada dalış yapmak ve yüzmek isteyenler keyifli ve büyüleyici zaman geçirebilirler. Küçük teknelerle gidenler tekne ile mağara içerisine de girebilmektedirler.


19- Bördübet Koyu
Bördübet, Reşadiye yarımadasının Gökova körfezinde bulunan Hisarönü köyünde bulunan küçük bir köydür. Marmaris’in içinde barındırdığı birçok güzellikten biri olan Bördübet koyu huzurlu ve tertemiz mavilikleriyle insanı büyüleyen bir atmosfere sahip. Çam ağaçları ve kuş cıvıltılarının arasında bulunan bu bakir koy doğal güzellikleriyle muhteşem bir manzarayı ayaklarınızın altına seriyor. Sık sık ve yemyeşil ağaçlarla çevrelenen koyda kamp yapmanın yanı sıra kano yaparak da gayet keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Tertemiz pırıl pırıl suyu ve cam gibi görüntüsü ile denizden çıkmayı hiç istemeyeceksiniz.

Bördübet koyuna gitmek isteyenler için merkeze 28.4 km uzaklıkta olup aracınızla Marmaris-Datça yolunu takip ederek ulaşmanız mümkün. Ayrıca Gökova körfezinden kalkan tekne turları ve Marmaris otogarından kalkan Değirmenyanı köyü minibüsleriyle de Bördübet’e ulaşabilirsiniz.

Merak Ettikleriniz

Villa tatili hakkında en çok merak edilen başlıklar
Sorular ve Cevapları

Aklınıza takılan tüm soruları sayfamıza yazabilir hızlıca cevaplara ulaşabilirsiniz yada daha önce cevaplanmış soruları inceleyebilirsiniz.

Soru Sor

Neden Hepsi Villa

Hepsi Villa, sahip olduğu geniş portföy ile size en uygun villaları sunar. Kiraladığımız villaların belirli kalitede olmasını denetler. Müşterilerine karşı dürüst ve güvenilir olmayı, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı ilke ediniriz. Firmamız, tatilinizin başlangıcında ve tatil sürecinde hep yanınızdadır.

Ayrıntıları Göster

Özel Hizmetler

Hepsi Villa, tatilinizi en konforlu şekilde geçirmeniz için her türlü hizmeti sunar. Villarımız konaklama öncesinde temizlenir, gerekirse konaklama sürecinde size özel söför, temizlikçi, ahçı, güvenlik tahsis edilebilir. Her türlü isteğinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıntıları Göster

X
Deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi
Yukarı Whatsapp Telefon