Fethiye Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

FETHİYE GEZİ REHBERİ

Akdeniz ve Egenin buluştuğu noktada bulunan Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesidir. Doğal güzellikleri ve toparklarında barındırdığı tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her yıl binlerce insanı kendisine çekmektedir. Mavinin ve yeşilin en güzel tonlarının eşlik edeceği tatilinizde görülmeye değer çok sayıda yer bulunmaktadır. Sizler için hazırladığımız ’Fethiye Gezi Rehberi’ sayesinde tatilinizi dolu dolu geçirerek evinize muhteşem anılarla dönebilirsiniz!

 

1- Ölüdeniz Plajı

Fethiye Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

Hiç şüphesiz tatiliniz ile ilgili tavsiye isteyeceğiniz ve herkesin size önereceği ilk yer Ölüdeniz olacaktır. Mavi bayrak ile taçlandırılan ve deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabileceğiniz plajda zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. Masmavi ve pırıl pırıl rengiyle sizi büyüleyecek olan denizi sayesinde unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor. Tüm gezi ve tatil sitelerinde görülen Kumburnu plajı, denizin sığ olması nedeniyle ailecek tatil yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Suyun derinleştiği yerin oldukça geç başlaması çocuklarınızın rahat ve güvenilir bir şekilde yüzmesine olanak sağlayacak. Bu sayede siz de bol bol güneşlenerek bronzlaşmanın tadını çıkaracaksınız. Kumburnu otomobil girişi 2023 ücreti 100 TL’dir. Daha derin, dalgalı ve ücretsiz bir yerden Ölüdeniz’de denize girmek isteyenler için Belcekız plajı en ideal yer olacaktır. Buradan dilerseniz şezlong kiralayarak dilerseniz de kendi şemsiye ve havlularınızı kullanarak daha uygun bir şekilde denizin tadını çıkarabilirsiniz. Mavi bayrağa sahip olması nedeniyle her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Ölüdeniz tüm dünyada adından söz ettirmeye de devam etmektedir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde tatil yapmak isteyen misafirlerimiz için bu bölgede çok rahat bir şekilde ulaşım sağlayabileceğiniz birbirinden lüks villalarımız da yer almaktadır.

Yapılabilecek aktiviteler: Ölüdeniz, adrenalin severler için pek çok aktiviteye sahiptir. Çeşitli su sporları, yamaç paraşütü vb. adrenalin dolu sporlarda büyük bir üne sahiptir. Buradaki acenteler ile anlaşarak Babadağ’dan kendinizi gökyüzüne bırakabilir ve Ölüdeniz plajını gökyüzünden izleyebilirsiniz. Ayrıca plajdan paraşütle iniş yapanları da izleyebilirsiniz. Daha sakin bir aktiviteye katılmak isteyenler ise yunus ve kano kiralayarak maviliklere doğru açılıp doğanın güzelliklerine doğru birkaç saatlik mini bir tur düzenleyebilir.

2- Yamaç Paraşütü
Fethiye’nin en gözde aktivitelerinden biri olan yamaç paraşütü adeta buranın simgesi haline gelmiştir. Her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından gerçekleştirilen yamaç paraşütü adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez aktivitesi olmaktadır. Babadağ’dan profesyonel hocalar eşliğinde kendinizi göz alıcı mavilikler üzerine bırakarak Ölüdeniz’İn muhteşem manzarasını gökyüzünden izlemek, sizin için unutulmaz bir anı olacaktır. Yamaç paraşütü yapmak isteyen misafirlerimiz için profesyonel anlamda birçok firma bulunmaktadır. Ölüdeniz ziyaretinizde bu firmalarla görüşerek istediğiniz yerle anlaşıp maceraya atılabilirsiniz. Ayrıca Babadağı’na özel safari araçlarıyla ulaşılabiliyor olmak da ayrı bir heyecan uyandırmaktadır. Ölüdeniz semalarında süzülürken muhteşem fotoğraf ve videolar çekerek evinize herkesi kıskandıracak anılarla döneceğinizden emin olabilirsiniz. Farklı bir deneyim elde etmek ve tatilinizi renklendirmek isterseniz Fethiye yamaç paraşütü, beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

3- Faralya
Türkiye’nin gizli cenneti olarak tanınan ve gittikçe daha da popüler bir mekan olan Faralya, diğer bir adıyla Uzunyurt Fethiye’ye gelen tüm tatilcilerin en az bir kez ziyaret ettiği göz alıcı bir tatil yeridir. Denizden 440 metre yükseklikteki Faralya, mavi ve yeşil tonların adeta dans ettiği muhteşem bir manzaraya sahiptir. Doğal güzelliklerinin yanında derin bir tarihi de barındırmaktadır. 40 kilometrelik alan içerisinde Roma ve Likya uygarlıklarına ait kalıntıların yanı sıra Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu ve Ölüdeniz’e yakınlığı sayesinde de konaklama için oldukça sık tercih edilen bir bölgedir. Dünyaca ünlü birçok mekana meydan okuyan Faralya her yaz adeta bir insan seline ev sahipliği yapmaktadır.

Fethiye’ye gelip de Ölüdeniz-Kabak Koyu ve Faralya üçlüsünü görmeden gitmemenizi öneririz. Huzur, sakinliği ve en önemlisi yazın olmazsa olmazı muhteşem deniz manzarasının tadını en iyi şekilde çıkarmak isterseniz Faralya’da bulunan lüks villalarımız dudak uçuklatan manzarası ile size en konforlu hizmeti vermektedir. Adeta masal sayfalarından fırlayan manzarası ile gün doğumundan gün batımına kadar geçen zamanın her dakikası tatilinizin en mükemmel hatırası olacaktır. Burada kaldığınız süre içerisinde ister Ölüdeniz ve Kabak koyunun tadını çıkarın isterseniz de doğa içerisinde yürüyüşünüzü yapın. Faralya’dan Kelebekler Vadisine yürüş yapmayı da sakın unutmayın!

4- Kayaköy

Fethiye Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

11 ve 14. yüzyıl başlarında bu bölgede yaşayan Rumlar tarafından daha önce burada yaşamış olan Antik Yunan Uygarlığın’a ait Karmylassos kent kalıntılarının üzerine kurulduğu gözlemlenmiştir. Bölgede 3500 kadar taş ev hala daha varlığını korumakta olup muhteşem bir manzaraya sahiptir. Bunların yanında; 2 klise, 9 şapel, hastane, okul ve kütüphane gibi yapılar da bulunmaktadır. Burada doğanın güzelliği içine gizlenmiş ve derin bir tarihin izlerini hala taşımaya devam eden yapılar arasında kendinizi masal diyarındaymış gibi hissedeceksiniz. Fotoğraf çekmeyi seven tatilciler için bu bölge, bahar ve yaz aylarında göz alıcı bir güzelliğe bürünmektedir. Manzarası, temiz havası ve doğa içinde tatil yapmak isteyenler için Kayaköy’de bulunan lüks villalarımız her yıl yüzlerce tatilci tarafından sık sık tercih edilmektedir.

Yapılabilecek aktiviteler: Bol bol fotoğraf çekebilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bölge halkının açmış olduğu restoranlarda birbirinden güzel yerel yemekleri tadabilirsiniz.

5- Saklıkent Kanyon
Antalya-Kaş ve Muğla-Fethiye bölgeleri arasında yer alan ve bir çobanın keşfetmesiyle tüm dünyaya ünü yayılan Saklıkent, ziyaretçilerine adeta görsel bir şölen sunuyor. Doğal güzellikteki bu kanyon milli park olarak ilan edilerek korumaya alınmıştır. Kanyon arasından akan suyun sesi ve bölgenin temiz bir havaya sahip olmasıyla yapacağınız yürüyüşle zamanın nasıl geçtiğini asla anlayamayacaksınız. Bölgeye Fethiye merkezden kalkan minibüslerle veya özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. 2023 yılı giriş ücretleri ise yetişkin 15 TL, öğrenci ise 6.50 TL şeklinde talep edilmektedir. 8:45 - 19:30 saatleri arasında ziyarete açık olan Saklıkent kanyonu, kimi zaman soğuk suyu kimi zamansa engebeli yolları ile eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayacak. Kanyonda yürüyüşünüz sırasında buranın doğal bir hediyesi olan çamur ile çamur banyosu yapabilirsiniz. Bu doğal çamurun cildinizde yarattığı etkiye çok şaşıracaksınız. Heyecan arayanlar için hızlı akan suyu sayesinde rafting yapmak isteyen tatilcilere de uzun bir parkur sunmaktadır. Buradaki turlara katılarak heyecanlı bir aktiviteye katılabilirsiniz. Ayrıca suyun içerisine kurulmuş köşklerde yemek yiyebilir aynı zamanda ayaklarınızı buz gibi soğuk suya sokabilirsiniz.

Yapılabilecek aktiviteler: Kanyon içerisinde yürüyüş, çamur banyosu, rafting ve doğal manzaralı köşklerde yemek yiyebilir dilerseniz kendiniz piknik de yapabilirsiniz.

6- Likya Yolu Yürüyüşü
Likya yolu, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından yürüyüş (trekking) yapma amacıyla ziyaret edilmektedir. Yürüyüş süresi boyunca yeşilin ve mavinin her tonunu görebileceğiniz ve doğal güzelliklerin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir aktivite fırsatı yakalarsınız. Yürüyüş yolu, Fethiye’nin Hisarönü (Ovacık) mevkiinden başlayıp Antalya’nın Geyikbayırı köyünde biten 535 kilometrelik bir güzergaha sahiptir. Dilerseniz yürüyüşünü kısa tutarak günübirlik şeklinde yapabilir dilerseniz de tüm yolu çeşitli grupların hazırlamış olduğu turlarla kamp yaparak tamamlayabilirsiniz. Tamamen kendi istek ve keyfinize göre yürüyüşünüzü planlayabilirsiniz. Güzergah süresince Ovacık, Faralya, Kelebekler Vadisi, Kabak, Alınca, Bel, Gavurdağı, Xanthos, Kınık, Akbel, Patara, Kalkan, Sarıbelen, Gökçeören, Çukurbağ, Kaş, Liman Ağızı, Boğazıcık, Üçağız, Çayağız, Myra, Finike, Karaöz, Adrasan, Çıralı, Tekirova, Roman Bridge, Göynük Yayla, Göynük, Hisarçandır, Çitdibi ve Geyikbayırı ilçe ve beldelerini ziyaret edebilirsiniz. Kartpostal tadında muhteşem manzaraları görebileceğiniz ve farklı bölgelerin güzelliklerini keşfedebileceğiniz inanılmaz bir yolculuk… Likya yürüyüşü, herkesin hayatında mutlaka yapması gereken en güzel doğa yürüyüşüdür. Göz kamaştıran manzarası ile bu bölgede konaklamak isteyen misafirlerimiz için birbirinden lüks deniz manzaralı villalarımız hizmetinizdedir.


Yapılabilecek aktiviteler:
Doğa yürüyüşü (trekking), kamp yapmak, bol bol fotoğraf çekmek ve yeni yerler keşfetmek için muhteşem bir fırsat!

7- Letoon Antik Kenti
Seydikemer’in Kumluova mahallesinde bulunan Letoon Antik Kenti’nin, 7. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Likya yolu yürüyüşü yapmak isteyenlerin karşısına çıkacak bu devasa antik kenti, Akdeniz’in birçok yerinde olduğu gibi burada da Likya uygarlığı hakkında derin bir tarih barındırmaktadır. Dini bir merkez konumuna olan Letoon Antik Kenti bünyesinde Leto, Apollon ve Artemis gibi çok önemli tapınakları bulundurmaktadır. Topraklarımızın sahip olduğu bu derin ve önemli tarihi incelemek isteyenler için Fethiye’de bulunan antik kent, ziyaret edenleri her geçen gün daha da büyülemektedir. Özellikle yazın açan çiçekler ve doğanın yemyeşil görüntüsü bu antik kenti adeta bir masal diyarına çevirmektedir. Letoon Antik Kenti aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer almaktadır. Likya yolu yürüyüşü üzerinde yer alması her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesine de olanak sağlamıştır. Arkeolojik açıdan adeta bir altın madeni olan kent, Fethiyenin gözde turistik yerlerinden birisidir.

Antik kenttin batısında bulunan tapınaklardan en büyüğü Artemis ve Apollo’nun anneleri için inşa edilen Leto tapınağıdır. Tapınakta bulunan sunağın ise çok ilginç bir efsanesi bulunmaktadır. Tanru Zeustan hamile kalan Leto, Tanrıça Hera’nın gazabından kaçarak Likyaya sığınır. Burada çocukları Apollo ve Artemis’i dünyaya getirir. Köydeki su kaynağında çocuklarını yıkamak isteyen Leto, köylüler tarafından kovulunca çok sinirlenir ve onları kurbağaya çevirir. M.Ö. 7. yüzyılda bu su kaynağının etrafına bir sunak kurulur. Sunak, Likya dilinde ‘Elyana’ olarak adlandırılan su perilerine adanmıştır.

Kenti gezmek isteyenler için tapınaklardan ayrı olarak kilise-manastır, çeşme, kutsal yol, giriş kapısı, portiko ve Helenistik döneme ait tiyatro kalıntıları da bulunmaktadır. Tiyatronun büyüklüğü ve kalıntıların ihtişamı buranın geçmişte ne kadar önemli ve merkezi bir yer olduğunu gözler önüne seriyor. Ziyaret etmek isteyenler dilerlerse arabaları ile Fethiye merkezden 63 kilometrelik bir yolculukla 1 saat içinde buraya ulaşım sağlayabilirler. Likya yürüyüşüne katılanlarsa güzergah üzerinde rahatlıkla burayı ziyaret edip dilerlerse kamp da kurabilirler. Müze kartının da geçerli olduğu antik kente giriş ücreti 50 TL’dir. Letoon Antik Kenti, Fethiye’de tatil yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken muhteşem bir kültürel değerdir.

8- Çalış Plajı
Fethiye’nin bir diğer ünlü plajı ise Çalış plajıdır. Uzun sahil bandı ve yan yana sıralanmış birbirinden güzel restoranları ile tüm günü keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Denize girip güneşlenerek tatilini tadını çıkarabileceğiniz bu plajda hem siz hem de aileniz oldukça güzel anılar biriktireceksiniz. Çalış plajının en güzel taraflarından biri de muhteşem bir gün batımına sahip olmasıdır. Buradaki kafe, bar ve restoranlarda nefis yemekler yiyip içkinizi yudumlarken adeta tablolardan fırlamış bir gün batımı seyredebilirsiniz. Yazın turistlerin akınına uğrayan plaj, akşamları kalabalık ve hareketli bir ortama dönüşerek eğlence kavramına yeni bir boyut getirmektedir. Akşamları hareketli ve heyecanlı geçen zaman, gündüzleri kendisini dinlenmeye ve rahatlamaya bırakır. Fethiye gibi gözde tatil ilçesine gelen misafirlerimiz için mutlaka görülmesi ve zaman geçirilmesi gereken mekanlardan birisidir.

Yapılabilecek aktiviteler: Bol bol denize girerek güneşlenebilir sahil bandında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Bölgedeki cafe, bar ve restoranlarda damak zevkinize göre yemekler yiyip eğlence mekanlarında keyifli zaman geçirebilirsiniz. Eşsiz gün batımını izlerken de bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

9- Kelebekler Vadisi
Akdeniz’in en güzel tonlarının görüldüğü, Fethiye’nin adeta gizli bir cenneti olan Kelebekler Vadisi, mavi ve yeşilin her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Dik yamaçlar arasında bulunan vadi, farklı türlerden birçok kelebeğin koloni halinde görülebildiği dünyadaki nadide yerlerlerden biri olmasıyla tam bir doğa harikasıdır. Her yıl turist akınına uğrayan vadi, kaplan kelebeklerinin de aralarında bulunduğu birçok özel türe de ev sahipliği yapmaktadır. 50 metre yükseklikte aşağıya dökülen doğal su ise küçük bir dere ile Akdeniz’in maviliklerine karışıyor. Yeşil ve mavinin birbirine en çok yakıştığı Kelebekler vadisinde doğası, huzuru ve sessizliği ile sizi kendisine aşık edecek.  Denizin pırıl pırıl ve masmavi görüntüsü de tatilinizi unutulmayacak kadar güzel kılacaktır.

Vadiye ulaşım hem düzenlenen tekne turlarıyla hem de Ölüdeniz plajından mümkün olmaktadır. Plajdan Faralya yolunu takip ederek o meşhur yamaç manzarasını görüp inanılmaz güzellikte fotoğraflar çekebilirsiniz. Daha kolay bir ulaşım sağlamak isterseniz Ölüdeniz ve çevre koylarına ziyarette bulunan günlük tekne turları, bir molalarını da Kelebekler Vadisinde vermektedir. Kısa bir tur yapmak isteyenler içinse küçük teknelerle 50 TL-100 TL arasındaki ücretlerle vadiye geçiş de mümkündür. Ayrıca Likya yolunda yürüyüş yapanlar da vadiyi yine rahatlıkla ziyaret edebilirler. Tatilini Ölüdeniz ve Faralya bölgelerinde yapmak isteyenler için burada bulunan villalarımız da muhteşem deniz manzarası sizlere eşlik edecektir. İçlerinde Kelebekler vadisinin de bulunduğu bu bölge, Fethiye’nin villa turizmi açısından en çok tercih edilen bölgeleri arasındadır.

10- Fethiye Balık Hali
Fethiye’ye gelip de Balık Hali’ne gitmeden dönmek olmaz! Fethiye’de ne yenir diye sorduğunuzda size söylenecek ilk yer hiç şüphesiz burası olacaktır. Tatiliniz süresince en az bir kere gitmelisiniz. Sıcak ve eğlenceli havası ile tam bir sahil kasabası atmosferinde içkinizi içip balığınızı yiyebileceğiniz muhteşem bir ortam… Fethiye’nin tam merkezinde yer alan balık hali, ulaşım açısından da oldukça cazip bir konumdadır. Girdiğiniz andan itibaren sizi sarıp sarmalayan otantik havası, şen kahkahalar ve şarkılar eşliğinde birbirinden lezzetli deniz mahsullerini karşınıza çıkarır. Birçok balık restoranından farklı bir konsepte sahip olan balık halinde, orta kısımda çeşit çeşit balık, ve deniz mahsulü satan küçük bir pazar görürsünüz. Buradan istediğiniz balığı kendiniz seçip satın alırsınız. Daha sonra pazarın etrafını çevreleyen rengarenk restoranlardan dilediğinizi seçerek balığınızı pişirmeleri için verebilirsiniz. Bu restoranlarda herbiri birbirinden lezzetli çeşit çeşit mezeler ve salatalar sunulur. İstediğiniz mezeyi seçip içkinizi de sipariş ettikten sonra ise ortamın büyüsü sizi içine çekmeye başlar.

Yaz döneminde dopdolu olan mekanda kahkahalar ve mis kokular eşliğinde yersiniz yemeğinizi. Saatler ilerlerken ortamı keman ve darbuka sesleri doldurur ve eğlence başlar. Kimi zaman hareketli bir ortama dönüşüp dans eden kalabalık kimi zamansa müzisyenlerin ritmi yavaşlatmasıyla yerini sakinliğe ve düşüncelere bırakır. Ve bu sabah kadar böyle devam eder. Muhteşem bir anı olarak hatılarınızda kalacak bu eğlenceli mekan taze taze deniz ürünleriyle hiçbir zaman boş kalmıyor. Yaz kış hak ettiği ilgiyi göre Fethiye Balık Hali benzersiz konseptiyle tatil severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken mekanlar arasında adından söz ettirmeyi başarıyor.

11- Amintas Kaya Mezarları (Kral Mezarları)
Amintas Kral mezarları,  M.Ö. 4. yüzyıldan kalma kaya içerlerine oyularak yapılmış mezarlardır. Mezarlara ulaşabilmek için yaklaşık olarak yüz adet merdiven çıkılması gerekmektedir. Tepeden muhteşem deniz manzarasıyla Fethiye ayaklarınızın altına serilir. Amintas mezarının solundaki sütunda ‘Herpamiasoğlu Amintas’ yazdığı görülmektedir. Uzaktan pek de büyük görülmeyen mezar, merdivenler çıkılmaya başlandığı anda devasa bir boyuta ulaşarak kendisine hayran bırakmaktadır. Fethiye’nin birçok yerinde görüldüğü gibi Amintas Kral mezarları da Likya dönemine ait tarihi bir eser konumundadır. Akşamları ışıklandırılan mezar uzaktan bile insanların dikkatini çekmeyi başarmaktadır.

12- Hisarönü ve Gece Hayatı
Kimileri için tatilin olmazsa olmazı bol bol eğlenmek ve dans etmektir. Siz de tatiliniz süresince sabahlara kadar dans edip eğlenmek isterseniz Hisarönü sokakları tam size göre! Birbirinden renkli ve eğlenceli kulüp, bar ve diskoların olduğu bu bölge, tüm sokakları ile size eğlenceyi garanti eder. Yetenekli DJ’lerin sahne performansları ile köpük partileri ve konsept partilere katılabilirsiniz. Canlı konserler ve dans şovları ile unutulmaz bir gece geçirebilirsiniz. Ayrıca alışveriş yapabileceğiniz mağazaların ve sayısız takı dükkanları ile tatil alışverişinizi de burada yapabilirsiniz. Acıktığınızda ise hem yerel hem de dünya mutfaklarının tadına bakabilirsiniz. Yazın Fethiye merkezden her 5-10 dakikada kalan minibüsler ile rahatlıkla buraya ulaşım sağlanabilmektedir. Hareketli gece hayatını tatillerine eklemek isteyen misafirlerimiz için en güzel yer hiç şüphesiz Hisarönü olacaktır. Sokaklarında yürürken istediğiniz mekana uğrayıp menülerini inceleyerek damak tadınıza en uygun yeri seçebilirsiniz. Gerek Ölüdeniz’e yakınlığı gerekse eğlenceli konumu ile bu bölgede yer alan lüks villalarımız her yıl birçok misafir tarafından tercih edilmektedir.

Yapılabilecek aktiviteler: Sabahlara kadar DJ performansları eşliğinde dans edip eğlenebilirsiniz. Tatil alışverişi yapabilmek için çeşit çeşit mağaza ve dükkanları ziyaret edebilirsiniz. Hediyelik eşya almak isteyenler içinde birbirinden güzel dükkanlar burada mevcuttur.

13- Fethiye Merkez
Fethiye merkez bu bölgeye gelen herkesin mutlaka uğrayacağı yerlerden birisidir. Yazın her sokağı tıklım tıklım olan Fethiye merkez, alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Çeşit çeşit mağaza ve butikleri ile tatil alışverişinizde sevdiklerinize hatıra olarak götürebileceğiniz birbirinden güzel hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Merkezde bulunan ve Paspatur Çarşısı olarak bilinen sokakları ziyaret etmenizi özellikle önermekteyiz. Bu sokaklar otantik bir havaya sahip olup takı, hediyelik eşya, deri ve otantik eşyalar almak isteyenler için bir cennet gibidir. Acıktığınızda ise meşhur Balık Halinde her türlü deniz ürününü bol eğlence eşliğinde yiyebilirsiniz. Ayrıca yine bölgede bulunan kafe, bar ve kulüplerde sohbet edip doyasıya eğlenebilirsiniz.

Daha sakin bir gün geçirmek isteyenler için sahil bandından yürüyüş yapmak ve buradaki mekanlarda dinlenmek yorgunluğunuzu atmanızı sağlayacaktır. Fethiye limanından başlayan sahil bandı kilometrelerce devam eden bir yürüyüş uzunluğuna sahiptir. Yürüyüş sürecince parklar, kafeler ve restoranlara sık sık rastlarsınız. Gün batımına karşı canlı müzik eşliğinde yemek yiyip kahvesini yudumalamak isteyenler için birbirinden güzel ve şık mekanlar bulunmaktadır. Ailece tatil yapanlar için çocuklarınızın doyasıya eğlenip enerjilerini atmaları için onları Şehit Fethi Bey parkına götürebilirsiniz. Bu büyük ve yeni parkta onlar eğlenirken siz de dinlenip parkın tadını çıkarabilirsiniz.

Yapılabilecek aktiviteler: Alışveriş için oldukça fazla mağaza ve dükkan bulunmaktadır. Acıkanlar için mekanlar olarak çok fazla alternatif bulunmaktadır. Çocuklarınızın eğlenebileceği parklar bulunurken aynı zamanda yetişkinler içinde eğlence mekanları bulunmaktadır.

14- Göcek
Mavi tur deyince Fethiye’de akla gelen bir diğer yer ise hiç şüphesiz Göcek olacaktır. Fethiye’ye bağlı küçük bir mahalle olan Göcek, renkli ve şirin görüntüsüyle de ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir. Pırıl pırıl masmavi denizi sayesinde bu güzel kasaba yaz-kış ziyaretçi akınına uğramaktadır. Masmavi berrak surlarda yüzmenin yanı sıra rüzgar sörfü ve dalış yapmak isteyenler için de Göcekte farklı aktivite seçenekleri de bulunmaktadır. Kara ulaşımının haricinde tekne ve yat ulaşımı da Göcek’i ziyaret edenlerin sık sık tercih ettiği yollardan birisidir. İster Fethiye’den aracınızla isterseniz de Göcek’i ziyaret eden tekne turlarıyla buraya ulaşmak oldukça kolaydır.

Daha çok koyları ve çevredeki adalarıyla meşhur olan Göcek, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için güzel bir tercih olmaktadır. Her biri birbirinden güzel ada ve koy turları ile Akdeniz ve Eğenin buluştuğu bu yerde denizin maviliğine her saniye daha da aşık olacaksınız. Bu nedenle gezi rehberinize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz. Ada ve koyları görmek isteyeler için en rahat ulaşım yolu Göcek’te düzenlenen günübirlik tekne turları olacaktır. Bu turlarla; Hamam Koyu, Göbün Koyu, Domuz Adası, Kille Bükü, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Yavansu Koyu, Sarsala Koyu, Yassıcalar, ve Martı Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Buralarda denize girip güneşin tadını çıkararak tüm gününüzü mavilikler içinde geçirebilirsiniz. Fethiye ile arasının yarım saatlik bir mesafede olması sebebiyle günübirlik ziyaretler için oldukça uygun olan Göcek ünlü camiasının da gözde mekanları arasındadır. Huzurlu, sakin ve rahat bir gün geçirmek için Fethiye tatilinizin bir gününü Göcek’e ayırabilirsiniz. Sahilde yürüyüş yaparak restoranlarda manzaraya karşı akşam yemeğinizi yiyip Fethiye’ye rahatlıkla dönebilirsiniz. Küçük olmasına karşın denizi ve sahil kasabası görünümü ile sizi kendisine çekecek ve tekrar tekrar gelmek isteyeceğiniz yerler arasında olacaktır.

15- Kabak Koyu
Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kabak Koyu, Fethiye merkeze 33 kilometre uzaklıkta olup 200 metre uzunluğunda tertemiz bir plaja sahiptir. Faralya köyü içerisinde bulunan koy, derin bir vadi içerisinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili olup denizi muhteşem bir maviliğe sahiptir. Konumu sebebiyle ve korunabilmesi adına bakir kalan koyda turkuaz mavisi denizi sizi kendisine aşık edeceğinden emin olabilirsiniz! Faralya’da konaklayanlar için Kabak koyu, yürüyerek ulaşılabilecek kadar da yakındır. Toplu taşıma ile ulaşımın olmaması nedeniyle Faralya’da konumlanmış villalarımızda konaklayanlar için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Kalabalıktan uzakta huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin gözde mekanı olan Kabak koyu maviliği ile ünlenmiştir. Likya yürüyüşü yapanların da güzergahları üzerinde bulunan koy, tertemiz doğası ve eşsiz manzarası sayesinden kalabalıktan ve karmaşadan uzak bir dinlenme fırsatı sunmaktadır. Doğa, hamak keyfi ve denizi ile bol bol zaman geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya da devam etmektedir. Bir diğer önerimiz ise Kabak koyuna kadar gitmişken buradaki restoranlarda kesinlikle kahvaltı yapmanız olacaktır. Doğal ve ev yapımı ürünlerle masanızda adeta bir görsel şölen eşliğinde manzaraya karşı lezzetli bir kahvaltı ile günün tadını çıkarmaya başlayabileceksiniz.

Kabak koyuna gitmek isteyenlerin öncelikle Faralya köyüne ulaşmaları gerekmektedir. Bunun için Fethiye otogarından kalkan minibüsler ile köye ulaşmak mümkündür. Buradan Likya yolundan yürümeyen koyun olduğu dik patikaya ulaşmış olursunuz. Koya kendisi inmek isteyenleri dik ve zorlu bir patika beklemektedir. Otomobili ile gitmek isteyenler içinse Ölüdenizden Faralya yoluna saparak buradan yine köye ulaşabilirsiniz. Bir diğer ulaşım aracı ise elbetteki deniz yoludur. Ölüdenizde bulunan teknelerle anlaşarak Kabak koyuna ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

16- Katrancı Koyu
Katrancı koyu, Fethiye merkeze 15 km uzaklıkta bulunan ve misafirlerine denize girmenin yanı sıra kamp yapma imkanı da sunan gözde piknik alanlarından biridir. Hem plajın hem de denizin incecik kuma sahip oluşu çocuklu aileler için de bulunmaz bir nimettir. Yumuşacık kumunun yanı sıra piknik yapmak isteyenler için de rahat bir ortama sahip olması tatilciler tarafından sıkça ziyaret edilmesini sağlamaktadır. Sakin ve dalgasız denizi sayesinde çocuklarınız da güzel ve eğlenceli zaman geçirebilecek. Bir yandan mangalınızı yaparken bir yandan da deniz girebileceğiniz koyda tüm gününüzü rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Bu koyun en güzel özelliklerinden birisi de yan yana bitişik iki koya sahip olmasıdır. Giriş koyunun yanı sıra burada bulunan merdivenleri kullanarak taş yoldan masmavi deniz manzarası eşliğinde bir dakika içerisinde yan koya geçiş yapabilirsiniz. Çam ve Okaliptus ağaçları ile tertemiz orman havası ciğerlerinizde de bayram havası estirecektir. Katrancı koyu aynı zamanda kamp yapmak isteyenlerin de gözde mekanları arasındadır.

Koyda rahat zaman geçirebilmeniz için piknik masaları, market, WC, restoran ve çocuklar için oyun alanı bulunmaktadır. Özel aracıyla koya gitmek isteyenler için 2023 yılı giriş ücreti  70 TL’dir. Kişi başı ücret ise 23 TL’dir. Eğer kamp yapmak istiyorsanız 4 kişilik kamp çadırının ücreti 195 TL’dir.

17- Kadyanda(Cadianda) Antik Kenti
Antik kent Fethiye merkeze 24 kilometre uzaklıktaki Yeşil Üzümlü köyünün Geyran dağının tepe üzerine kurulmuştur. Likya birliğine son katılan kent olan Kadyanda antik çağda ise atletizmin merkezi olarak bilinmektedir. Burada bulunan kalıntıların en eskisi M.Ö. 5. yüzyıla aittir. Likçe kitabelerinde Kadawanti olarak okunan Kadyanda, ismindeki -ND  takısı nedeniyle kuruluş tarihinin M.Ö. 3 binlere indiği düşünülmektedir. Antik kentten geriye çok bir şey kalmamış olsa da kaya mezarları ve bazı kitabeler bulunmaktadır. Bunların yanında Roma dönemi zamanında onarılarak Helenistik tarzda inşa edilmiş hamam, agora, koşu pisti, tapınak kalıntısı vb. Birçok kalıntı daha burada yer almaktadır. Konumu itibarile tepe bölgede yer alması sayesinde Fethiye’yi kuşbakışı gören harika bir manzaraya sahiptir. Yeşil Üzümlü köyünü ziyaret etmek isteyenler Kadyanda Antik kentini de mutlaka ziyaret etmeliler. Yeşilin her tonunu görerek bu coğrafyayı gizli kalmış tüm güzellikleriyle keşfedebileceksiniz.

 

18- Adalar ve Koylar

Fethiye Gezilecek Yerler Listesi ⭐ 2024 Gezi Rehberi... En İyi Yerler!

Günübirlik ada ziyareti yapmak isteyen misafirlerimiz için Fethiye merkezde sahil kenarındaki küçük tekneler Şövalye adasına günübirlik turlar düzenlemektedir. Çok kısa bir sürede bu küçük teknelerle adaya giderek tüm gününüzü denize girip güneşlenerek geçirebilirsiniz. Adete küçük bir deniz taksisi görevi gören bu teknelerle yolculuk yapmak gününüzün en güzel ayrıtılarından biri olmaktadır. Daha büyük teknelerle açılıp farklı ada ve koyları keşfetmek isteyenler ise 12 Adalar Turu düzenleyen teknelerle anlaşarak yine günübirlik turlara çıkabilmektedir. Hem Fethiye merkezden hem de Ölüdenizden olmak üzere iki ayrı tekne turu bulunmaktadır. Turlarla konuşarak sizin için en uygun olanı seçebilir ve tüm gününüzü denizde geçirebilirsiniz.

Fethiyeden yapacağınız turlarla; Göcek adası, Yassıca adası, Kızıl ada, Cennet koyu, Kleopatra koyu (hamamı) ve Tersane koyunu ziyaret edebilirsiniz. Ölüdenizden katılacağınız turlarda ise; Mavi mağara, Soğuk su, Nicholas adası, Kelebekler Vadisi, Akvaryum koyu ve Deve plajını ziyaret edebilirsiniz. Turlara katılmadan bir gün önce rezervasyon yaparak ertesi gün tekne tutunu yapabilir tüm gün yeni yerler keşfedebilirsiniz. Yemekli şekilde hizmet veren turlar sayesinde tüm gün denize girip güneşlenmek için kendinize zaman ayırabileceksiniz.

Yapılabilecek Aktiviteler: Tekne turu ve günübirlik ada ziyaretleri ile deniz, kum ve güneşin tadını çıkarın.

19- Yeşil Üzümlü Köyü
Eski adıyla Üzümlü Köyü, ismini çevrede bulunan nefis üzüm bahçelerinden almıştır. Doğal güzelliği ile yeşilin her tonunu barındırması sebebiyle de daha sonrasında ismi Yeşil Üzümlü olmuştur. Bölgenin sakin ve huzurlu oluşunun yanında köyü baştan aşağı donatan yeşil rengi sayeside burada İngilizler de yoğun şekilde ikamet etmektedir. Osmanlı döneminden kalan 100-200 yıllık birçok taş ve ahşap mimariye sahip ev bulunmaktadır. Restore edilen evler günümüzde de kullanılmaya devam edilmektedir. Çam ağaçlarının yanı sıra birçok endemik bitkinin yanında birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır. Sakinliğin korunması ise buranın halkı için oldukça önemlidir. Yabancıların da buraya yerleşmelerindeki en büyük etkenlerden birisi de budur.

 

Her yıl düzenlenen mantar festivali ise Fethiye’nin dışından da birçok insanı buraya çekmektedir. Doğanın mucizevi ve bu bölgeye has bir nimeti olan mantar birçok derde de deva olabilmektedir. En bilindik mantar çeşitlerinden biri olan Kuzugöbeği ise sağlık açısından sıkça tüketilmektedir. Festival aynı zamanda buranın ekonomisine tanıtımına ve ekolojik turizmin de gelişmesi adına önemli bir olaydır. Sadece yerli e yabancı turistler tarafından değil aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışından da akademisyenler ve uzmanlar içinde önemli bir festival olmaktadır. Burada incelemelerin yanı sıra insanlara mantarlar tanıtılarak daha bilinçli bir şekilde tüketim sağlamaları da amaçlanmaktadır.

 

Ayrıca festival süresince yerel halkın yaptıkları gözlemeler, gelincik şurubu, gelincik reçeli, çilek şurubu, çilek reçeli, mantarlar, enginar reçeli ve zeytin ezmesi gibi meraklısına farklı farklı daha birçok organik ürün satılmaktadır. Temiz doğası gereği köyde 300’e yakın orkide ve farklı bitki çeşitleri de yetişmektedir. Ekolojik tarım ve doğa meraklıları için adeta bir cennet olan Yeşil Üzümlü köyünde, isminden de anlaşılabileceği gibi üzüm yetiştiriciliği yaygındır. Ziyaretiniz sırasında ‘Şarap Evi’ni ziyaret ederek burada en yapımı şarabın tadına bakabilirsiniz.

Merak Ettikleriniz

Villa tatili hakkında en çok merak edilen başlıklar
Sorular ve Cevapları

Aklınıza takılan tüm soruları sayfamıza yazabilir hızlıca cevaplara ulaşabilirsiniz yada daha önce cevaplanmış soruları inceleyebilirsiniz.

Soru Sor

Neden Hepsi Villa

Hepsi Villa, sahip olduğu geniş portföy ile size en uygun villaları sunar. Kiraladığımız villaların belirli kalitede olmasını denetler. Müşterilerine karşı dürüst ve güvenilir olmayı, müşteri memnuniyetini en üst düzeye taşımayı ilke ediniriz. Firmamız, tatilinizin başlangıcında ve tatil sürecinde hep yanınızdadır.

Ayrıntıları Göster

Özel Hizmetler

Hepsi Villa, tatilinizi en konforlu şekilde geçirmeniz için her türlü hizmeti sunar. Villarımız konaklama öncesinde temizlenir, gerekirse konaklama sürecinde size özel söför, temizlikçi, ahçı, güvenlik tahsis edilebilir. Her türlü isteğinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ayrıntıları Göster

X
Deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi ziyaret etmeye devam ederek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha fazla bilgi
Yukarı Whatsapp Telefon